Om oss

STÄMNING

I Mithlond försöker vi skapa en midgårda stämning genom att till viss del återskapa sagan i verkligheten.

Därför tar vi oss ett alias från ”Sagan om Ringens” värld. Det kan vara en figur som redan är känd från böckerna eller en helt påhittad figur som skulle kunnat ha levat någonstans i Midgård.

Både goda och onda alias tillåtes i Mithlond, och på något sätt lyckas vi alla hålla sams och ha trevligt ändå.


Mithlond är inte en plats, och inte bara vänner man träffar på en specifik plats. Mithlond har man alltid med sig, i hjärtat. Eglerio, alla mina vänner i Mithlond!

Elenwë (alv)

Det bästa minne jag har inom Tolkienfandom, som jag är mest stolt över, är när jag tillsammans med min gode vän Gil-galad fick ta emot Celeborns orden för gott kamratskap. Det gjorde ont i mitt mörka hjärta!

Gorbag (ork)

AKTIVITETER

Inbyggarna samlas för två större årliga fester och flera mindre sammankomster.

Föreningsverksamheten utövas även i gillen, där vi träffas runt ett gemensamt intresse, t.ex. böcker, spel eller hantverk.

För att träffa oss under helt avslappnade former, kom till mithlond-puben som hålls första tisdagen i månaden. Alla är välkomna, både nya och gamla vänner!

Bokgillet träffas sista onsdagen i månaden för att tala om böcker och gå på café. Även här är alla välkomna!


Mithlondpub

Första tisdagen i månaden, Ölstugan Tullen Lejonet, från kl 1700

Bokgillet

Sista onsdagen i månaden, SF-bokhandeln, från kl 1800


1954 – Club Cosmos grundas

1968 – TTS bildas av cosmoiter

1972 – Forodrim grundas av cosmoiter

1981 – Mithlond grundas som län i Forodrim

1991 – Höstfesten och medlemstidningen startar

1997 – Mithlond blir eget rike

2009 – Resan till Oxford

2021 – Höstfestens 20-årsjubileum

HISTORIA

Göteborg har en lång tradition av tolkien-intresse. Redan 1968 bildades den första tolkien-föreningen i Sverige här, The Tolkien Society of Sweden.

Efter en tid flyttade medlemmar ut från Göteborg och nya tolkien-föreningar knoppades av, t.ex. Midgårds fylking i Uppsala och Forodrim i Stockholm.

Den senare blev moderförening för det nya sällskapet Mithlond som bildades i Göteborg 1981 Vi blev ett eget rike 1997 och leds av Mithlonds Grå Råd genom föreningsliv och ceremonier.

Sedan 1991 firar vi årligen den stora Höstfesten och det året utkom även första numret av medlemstidningen Elostirion. Vår historia har bara börjat och du kan vara med och skriva fortsättningen…